Del 18: Pidrogänget

16.05.2021 kl. 23:32
Vad händer då en mumieforskare, VR:s tidtabellskoordinator och en FPA-chef i flera års tid pendlar mellan Ekenäs och storstaden?

Jo de börjar umgås på tåget, spela pidro och skoja med varandra. Nyfikna och pratsamma filurer dessutom hela bunten. Ett centralt gäng i föreställningen Älskade VR och de kallas för Pidrogänget (nykomlingen sexologen Fredric som är den fjärde medlemmen i gänget, skrev jag redan om i en tidigare blogg).

Nu återstår att avslöja de resterande tre: Johan Lindholm/Stefan/färglösa mumieforskaren, Filip Werthmann/Niklas/glada FPA-chefen och Kennet Lindholm /Peter/VR:s noggranna tidtabellskoordinator.

Johan Lindholm, 61år, är ursprungligen från Pargas men har bott i Hangö och flyttade därifrån till Karis. Johan har engelskt blod för hans pappa var född i England, i Hereford Wales. Släkten där heter Barrell. Johan har utbildat sig på VNY (Västra Nylands yrkesskola).och jobbade sedan som bil- och båtmontör i Hangö.

Nu är Johans titel Key Account Manager, vilket betyder att sälja olika annonslösningar till företag, som print och digitalt till alla medieprodukter som VN, HBL, ÖN. Han har nu jobbat i denna bransch i cirka 35 år, vilket gett massor med fina kundkontakter!

Johan bygger gärna i trä, men gillar också metall och är bra att fotografera. Han är en alltigenom energisk kille som sysslar med kyrkbåtsrodd, gym, cyklar, simmar och tar sig gärna ett dopp i vaken när det är vinter ute. Och dessutom en mycket glad och utåtriktad kille, som har lätt för skratt  :-)

Älskade VR är den andra pjäsen Johan spelar med i. Den första var Risk för Raseborg på TryckerIteatern i Karis.

Om rollen som mumieforskaren Stefan säger Johan ”det är en utmaning att komma bort från sin bekvämlighetszon då jag för det mesta är mycket färggrann”.

Filip Werthmann, 30 år, är Ekenäspojken som bott här så gott som hela sitt liv, förutom sina 4 första månader efter vilka han fick ett nytt hemland då han lämnade Peru bakom sig och adopterades till Finland.

Han valde att utbilda sig till närvårdare men jobbar nu med helt något annat, nämligen som begravningsentrepenör.

Fast Filip nu första gången spelar på Kareliascenen har han ändå medverkat på andra scener, såsom på Raseborg Sommarteater år 2012 i Teaterbåten och 2014 i En midsommarnattsdröm. Han har medverkat i en nyskriven barnopera kallad Dumma kungen där han gjorde titelrollen, och i ungdomsmusikalen Vågspel vid Musikinstitutet Kungsvägen.

Filips andra hobbyn är att sjunga både i gruppen Six Notes och i Ekenäs manskör.

Jag ska avslöja något som Filip är jättebra på och som han dessutom tycker alldeles extra mycket tycker om att göra. Han säger: "Jag är bra på och älskar att klippa gräsmattor, men avskyr mossa".

Rollen Niklas beskriver Filip som en ”mañana” typ.

Kennet Lindholm, 62 år, spelar Peter, VR:s tidtabellskoordinator. Han bor nu i Karis, efter att ha bott i Borgå, Kaskö och Ekenäs.

Kennet studerade IT. Han kallar sig flanör och jobbar med informations- och kommunikationsteknologi. Kennet har medverkat på flera scener i Västnyland under de senaste 10-15 åren, med allt från revyer till teater på Raseborgs Sommarteater, Kulturhuset Karelia, i Prästkulla, Teater Konfetti och Teater Magnitude.

Om rollen säger Kennet: ”Peter är en man i sina bästa år som drömmer om att åka omkring i en Cabriolet och ser framemot sin pensionering”.

Kennet är också intresserad av science fiction, fantasy och film.

Kennets hemliga talang uttryckte hans dotter suckande: ”dina dad-jokes är ”nog” så bra.”

Lilli