I Raseborg grundades år 2019 den tvåspråkiga Raseborgs Teaterskola – Raaseporin teatterikoulu Konfetti som ett samarbete mellan fem organisationer inom kultur och bildning. Skolan erbjuder grundläggande konstundervisning (GKU) i Scenkonst, med inriktning på teaterkonst, för elever i åldern 7-16 år. Utbildningen är fortlöpande och stärker ett fortsatt teaterintresse och ger dig grundläggande insikter inför framtida yrkesutbildningar inom området teaterkonst.

 

I den administrerande gruppen ingår Raseborgs stads kulturtjänster, Raseborgs Kulturinstitut, Västnyländska Ungdomsringen, Västnyländska kultursamfundet och Kulturhuset Karelia. Som huvudkoordinator fungerar Västnyländska Ungdomsringen r.f i samarbete med Kulturinstitutet.

Är du nyfiken på teater och vill se om skådespeleri är något för dig? Tillsammans utforskar vi teaterns delar med lek och övningar. Vill du lära dig om smink, skådespeleri, skrivande eller röst eller hur man skapar olika scener? På ett roligt sätt lär vi oss också om scenografi, improvisation och olika tekniker. Öka din trygghet i att gestalta olika karaktärer på ett kreativt sätt! Både för dig som inte har några förkunskaper och för dig som spelat teater tidigare.

 

Undervisning sker i Ekenäs i Kulturhuset Karelia på tisdagar, i Karis på TryckeriTeatern på måndagar och i Högåsa i Pojo på tisdagar. Anmälning till Konfetti görs via Raseborgs Kulturinstitut (kontaktuppgifter nedan) eller direkt via nätanmälan här 

Terminsavgiften är 62€.

E-post:    mbi@raseborg.fi
Telefon: 019-289 2765
Telefontider: må–to kl. 14–16

Konfetti ordnar även sommardagsläger i Karis och Ekenäs för barn i åldrarna 8-10 år. 

 

Grupper

SAGOTEATER - ÅK 1–2
Tycker du om sagor, berättelser och lek? Är du påhittig och vill lära dig mer om teater och hur man uttrycker sig?
 

TEATERSKOJ - ÅK 3-4
Tycker du om skådespel? Vill du lära dig om teater och öva tillsammans med andra hur man uttrycker sig? På ett roligt sätt får du lära dig mera om hur man skapar scener och scenografi tillsammans.


TEATERMAGI - ÅK 5-6 
Tycker du om skådespel? Vill du öva på hur man uttrycker sig på scen och pratar i mikrofon? Vi gör olika dramaövningar och på ett roligt sätt får du lära dig mera om hur man improviserar och skapar scener tillsammans.

TEATERKONST - ÅK 7-9
Har du ett teaterintresse? Vill du lära dig om teaterkonsten och öva tillsammans med andra hur man uttrycker sig på scen? Vi gör drama-övningar och skapar manus och jobbar kring kroppsuttryck.
 

 

Konfettis sommarläger 2021  Foto: Chris Senn