Kulturhuset Karelia
Skillnadsgatan 11
10600 Ekenäs
Telefon: 044-355 6060
info@kulturhusetkarelia.fi

Biljettluckan öppen onsdag-fredag kl. 12-18

Biljetter går också att köpa i Motel Marine, Luckan i Karis och dygnet runt på netticket.fi

 

Aktuellt

Del 20: Älskade orkestern!

Vad förenar en bil-viskare, en Abloynyckelspecialist, en "baywatchare" och en makaronilådsmästare? Svaret är musiken, där denna fyrväppling bildar Älskade VR-orkestern. Vem är de? Ingen mindre än Nicke Björkqvist, Kjell Ekholm, Uffe Enberg och kapellmästaren Teddy Granroth. Läs mera »
18.07.2021 kl. 12:27

Del 19: Med tusen järn i elden…

Nu ska jag presentera en person som inte medverkar på scenen i Älskade VR men nog med scenbilden där ljus, ljud och effekter kommer att synas, märkas och till och med att kännas. Läs mera »
22.06.2021 kl. 21:38

Den nyskrivna pjäsen Månskensprinsen får premiär på Kulturhuset Karelia

23.08.2022 kl. 10:05

Vintern 2023 sätter Kulturhuset Karelia upp familjepjäsen Månskensprinsen. Det är en nyskriven pjäs för hela familjen av fantasyförfattaren Maria Turtschaninoff och dramatikern Anna Simberg.
 

Efter ett par exceptionella år blickar Kulturhuset Karelia framåt och satsar igen på en egen teaterproduktion. - Vi vill erbjuda publiken ett mångsidigt utbud av evenemang och samtidigt erbjuda aktörer en scen att stå på. Vi har ett speciellt intresse för barn- och ungdomskultur vilket gör denna familjepjäs speciellt välkommen, berättar verksamhetsledare Elin Sundell.


Den sagoaktiga berättelsen handlar om prins Aurelian som växer upp i ett slott med sin mor drottningen och tre älvor. När solen går ner vaknar han, och vid gryningen går han och lägger sig. Prinsen har aldrig varit utanför slottets murar men en dag lämnar han slottet för att upptäcka världen tillsammans med den nyfikna flickan Tea. Prins Aurelian får för första gången uppleva dagsljus, stadsvimmel och andra människor.


Månskensprinsen skulle ursprungligen ha haft premiär på Wasa Teater i mars 2020, men coronarestriktionerna satte käppar i hjulen för produktionen. Samma sak skedde våren 2021. Nu får pjäsen i stället världspremiär på Karelias scen i Ekenäs den 4 februari 2023.


- Jag är så glad åt att Månskensprinsen äntligen ska få komma upp på scen, säger Maria Turtschaninoff. Extra glädjande är att det sker i min hemort Raseborg!


Månskensprinsen är Maria Turtschaninoffs första pjäs. Pjäsen är skriven inom ramen för Kulturfondens specialprojekt Ung Dramatik. Till sin hjälp har Turtschaninoff haft dramaturgen och dramatikern Anna Simberg, och de har tillsammans skrivit manuset. Turtschaninoff är en av Finlands mest framstående fantasyförfattare, och hennes romanserie Röda Klostret har hittills utkommit i 28 länder.


Regissör är Marja Vuori och för scenografin svarar Erik Salvesen. Marja Vuori är regissör och teaterpedagog och har jobbat senast i Österbotten, bland annat vid Wasa Teater och Korsholms Teater. Marjas spetskompetens är att skapa underhållande pjäser med högt konstnärligt värde.


- Det som jag fastnade för i Månskensprinsen är magin. Det är frågan om en magisk sagopjäs där man dras in i ett äventyr med stort hjärta. Pjäsen berör och roar. Jag ser mycket fram emot att börja repetera och skapa teatermagi på scenen med ensemblen, säger Marja.

 

Produktionsteam

Manus: Maria Turtschaninoff och Anna Simberg
Regissör: Marja Vuori
Scenograf: Erik Salvesen
Regiassistent: Emma Kullberg
Producent: Mona Salama