Kulturhuset Karelia
Skillnadsgatan 11
10600 Ekenäs
Telefon: 044-355 6060
info@karelia.huset.fi

Biljettluckan är stängd tillsvidare.

Biljetter fås från Luckan i Karis, samt www.netticket.fi

 

Tribute to Leonard Cohen. Kulturhuset Karelia på nätet torsdagen den 3 juni kl 19.00.

31.05.2021 kl. 11:21

Det har blivit dags för en sista Karelia Live på nätet åtminstone för denna vår och vi har den stora äran att presentera En hyllning till Leonard Cohen - en konsert bestående av både musik och några tillbakablickar om hans liv och musik. Leonard Cohen föddes 1934, hans karriär började redan på femtiotalet, men som en poet. Hans första musikalbum släpptes 1967 och hans sista postuma album ”Thanks for the Dance” 2019, tre år efter hans bortgång.

Lisa Themans mjuka änglalika röst ger Leonard Cohens låtar en ny dimension när du jämför hennes röst med Leonards baritonröst. Hon ackompanjeras av ett piano och en fiol när hon framför fyra låtar från fyra olika decennier. Felix Lönnqvist han är en ung och en mycket begåvad pianist och med sitt piano håller han ihop allting, han behandlar dessa låtar med respekt, men samtidigt kryddar han dem på sitt personliga sätt. På fiol har vi den fantastiska Lotta Ahlbeck som spelar på sin violin på ett sätt, som jag är säker på, att hon får Leonard att le från sin plats i himlen.

Showens värd är Charlotta Barman och mellan varje låt ger hon dig en kort historia om låten och något om Leonard Cohens liv.

Denna kväll har något för alla, om du är ett Leonard Cohen-fan, hoppas vi att du kommer att älska dessa versioner av dessa fantastiska låtar och om du inte är bekant med hans musik är vi säkra på att den här kvällen kommer att göra dig intresserad av hans poesi och hans musik.

Leonard Cohen gjorde 15 studioalbum och varje album skiljer sig från det tidigare, därför känner du inte honom innan du har lyssnat igenom dem alla.

Konserten som alltså sänds redan nu på torsdagen kl 19.00 kan ses på vår YouTube kanal och på KEXTV. Missa inte!