Kulturhuset Karelia
Skillnadsgatan 11
10600 Ekenäs
Telefon: 044-355 6060
info@karelia.huset.fi

Biljettluckan är stängd tillsvidare.

Biljetter fås från Luckan i Karis, samt www.netticket.fi

 

Aktuellt

Musik mot pandemin - Karelia Live

09.04.2021 kl. 20:27

Del 15: Världspremiär x två

Finns det faktiskt någon i Västra Nyland som aldrig spelat teater förr? Läs mera »
07.04.2021 kl. 10:37

Del 14: Inga nunnor - den här gången

Dags att presentera: Yvonne Kevin-Ekman och Lotta Lerviks!Läs mera »
28.03.2021 kl. 23:03

Del 13: Pojken som numera tituleras gubbe spelar med sångerskan från ”världens bästa kör”! Läs! Läs!

Balkongparet i pjäsen Älskade VR ska den här bloggen handla om, dvs Ekenäsbon Malin Wikström-Orre 49 år som spelar Gun-Maj och Micke Enberg 71 år som spelar Göran.Läs mera »
22.03.2021 kl. 18:47

Del 12: Tredje gången gillt hoppas vi!

Premiär av föreställningen Älskade VR hålls i höst - och ja, vi har flyttat fram ett planerat premiärdatum redan två gånger...Läs mera »
07.03.2021 kl. 20:01

Del 14: Inga nunnor - den här gången

28.03.2021 kl. 23:03
Dags att presentera: Yvonne Kevin-Ekman och Lotta Lerviks!

Yvonne Kevin-Ekman, 61 år, har vi hört som sångare i olika körer som Kyrkokören, Arbetets Vänners kör, Cajorna, Mbi-kören, och Jonathan Lutz kör. Dessutom har vi sett henne som aktiv teateramatör i flera uppsättningar, som Sound of Music på Raseborgs Sommarteater i rollen som nunna samt i Raseborgs ruiner och Lasse Majas detektivbyrå på Karelia och Risk för Raseborg på Tryckeriteatern.

Mellan 1983-1999 jobbade Yvonne vid Nödcentralens alarmjour men numera fylls hennes arbetsdagar som eftisledare.

Lotta Lerviks, 48, år jobbar som kultursekreterare och producent på Raseborgs stad och har i sin tur medverkat i Västnyländska kammarkören, Alla Breve, Nonette och His masters Noise.

Som skådespelare har vi också kunnat se henne på olika scener, och för att nämna några: i Sound of Music på Raseborgs sommarteater spelade hon liksom Yvonne en nunna. Men går vi längre bak i tiden hittar vi henne i Teater Tadam och i Svenska Teaterns Topelius som medverkande i den fantastiska kören His Masters Noise.

I Älskade VR är karaktärerna av helt en annan sort. Yvonne som Siare Selma spår västnylänningarnas framtid medan Lotta som den jordnära Marthafiguren Mikaela utgör en balanserad person i pendlande kaffegänget.

Havet, sanden och stranden är också en annan gemensam nämnare för damerna, då Lotta kommer från Pargas och Yvonne från Lappvik.

Lotta säger om Mikaela-rollen så här: ”Marthan Mikaela harmas inte. Hon är bekväm med sig och sitt. Livet är bra när det blev som det blev och inte blev som man tänkt sig”.

Yvonne om Siare Selma: ”Min känsla är att hon försöker vara något annat än hon är, men att hon gärna är ute efter att förtjäna pengar är nog klart.”

Dessutom vill Siare Selma säga till Mikaela:” Sluta kolla trätopparna från tågfönstret och börja se vad du har i tågvagnen i stället. Du måste få tid att vara kvinna, du behöver en man. Jag spår att nästa vecka möter du honom…en man med skägg i ljus kostym…”