Kulturhuset Karelia
Skillnadsgatan 11
10600 Ekenäs
Telefon: 044-355 6060
info@kulturhusetkarelia.fi

Biljettluckan öppen onsdag-fredag kl. 12-18

Biljetter går också att köpa i Motel Marine, Luckan i Karis och dygnet runt på netticket.fi

 

Välkommen till Kulturhuset Karelia!

Pride Band Camp 26-28.8.2022

Den 26-28 augusti ordnar Raseborg Pride ett musikläger för regnbågsmänniskor. Du behöver inte kunna spela några instrument eller veta något om musik i förväg! På tre dagar får du lära dig spela ett instrument och i ett band, göra en egen låt och uppträda med låten. 

Läs mer https://karelia.huset.fi/svenska/start/article-82744-82806-pride-band-camp-262882022

 

Pride Band Camp Concert 28.8.2022 kl.18

Kom och lyssna och se vilken sorts musik som har skapats på Raseborg Prides musikläger. Konserten är kostnadsfri.

 

Aili Ikonen concert 9.9.2022 kl.19

Aili Ikonen, som titulerats Finlands bästa jazzsångerska framför sina egna låtar speciellt av senaste skivan ”Suru ei oo suora viiva” och utvalda lånade melodier på Karelia fredagen den 9.9.2022 kl. 19.

Den senaste skivan har teman som tröst, förtroende, förtvivlande och att ge sig till livet. Skivans kompositioner och texter är av Ikonen själv och bandets basist Mikko Pellinen är ansvarig för arrangemang.

”I alla våra möten och livshändelser är ljus och skugga närvarande och även deras mellanrum där färger blandas. Jag är fascinerad av just detta mellanrum och vad det skapar i mig och oss. Till den nya skivan kom låtar om ny början, skymningens skönhet och om att släppa.”

Ikonen skall nu uppträda med sin kvintett som hon har samarbetat med i nio år och gjort fyra gemensamma skivor med. Hon är känd bl.a. som sångerska i gruppen Rajaton.

 

Aili Ikonen – sång

Janne Toivonen – trumpet

William Suvanne – saxofoner

Tuomas J. Turunen – piano

Mikko Pellinen – bas

Mikko Arlin – trummor

 

Biljetter: 30€/st

https://www.netticket.fi/aili-ikonen-concert

Konsertens längd: 2h inkl. paus

 

Dollan & Friends - A Tribute to The Eagles

10.9.2022 kl.19

Dollan & Friends hyllning till Eagles som fått enastående mottagande runt om i Finland återkommer med en efterlängtad konsert till Ekenäs och Karelia lördag 10.9.2022 kl. 19:00. Nu med flera nya låtar ur Eagles skattkista. Konserten som av många har kallats Finlands hetaste tribute konsert bjuder på oförglömlig sjuttiotals nostalgi. Kom och upplev Patrick Linman och bandets tolkning av Eagles alla stora hits. Magin, stämsången, allt får man uppleva under den 2,5 timmar långa konserten.

Biljetter: 30€/st

https://www.netticket.fi/tribute-to-the-eagles-ekenas

 

 

Puss & Kram - Magnus Betnér och Henrik Nyblom 16.9.2022 kl.19

I höst återvänder den svenska stjärnkomikern Magnus Betnér till Ekenäs tillsammans med Henrik Nyblom och uppträder med en provföreställning av sin nya duoshow Puss & Kram.

Föreställningens längd ca. 75 min. Ingen paus.

Biljetter: 28,50€/st

https://www.netticket.fi/puss-kram

 

Matteus Blad - Det tystade barnet 17.9.2022 kl.18

Vägen mot vuxendomen tystar oss mer och mer. Till dess vi blivit anpassade och lärt oss att acceptera vår oansenlighet. Tills vi funnit oss i att det alltid finns någon som är mer värd än oss själva. Barnet vill fråga oss varför. Barnet är tystat.

Med nyskrivna visor på svenska uppbyggda kring texter om vanmakt och maktlöshet, kan vi se att tillvaron kanske inte alltid är så hopplös, som den ser ut att vara.

Växjöfödda skådespelaren och sångaren Matteus Blad är bosatt i Helsingfors och är utbildad vid bl.a. Stockholm Operastudio och Det Jyske Musikkonservatorium i Danmark. Det tystade barnet är hans första föreställning som uteslutande bygger på egenskrivna sånger och monologer.

Föreställningens längd: 1h 10 min. Ingen paus.

Biljetter: 25€/st

https://www.lippu.fi/event/det-tystade-barnet-kulturhuset-karelia-14948980/

 

 

Biljettluckan öppen onsdag - fredag kl.12-18

Biljetter går också att köpa i Motel Marine, Luckan i Karis och dygnet runt på netticket.fi